Gå til sideindhold

Demokratidag

DEMO­KRATIDAG

– Et dialogbaseret undervisningsforløb på Ungdomsskolen

 

Kom og få en spændende dag på Ungdomsskolen, hvor eleverne dykker ned i demokratiet, gør det relevant for deres egen hverdag og mærker, hvad det vil sige at være en del af et demokratisk samfund.

 

På demokratidag fordyber vi os i fire centrale demokratiske værdier: frihed, lighed, retfærdighed og deltagelse, gennem praksisnære øvelser og dilemmaer, hvor eleverne træner kritisk tænkning og dialog.

 

Undervisningen tilrettelægges, så elevernes perspektiver, erfaringer og værdier indgår aktivt i undervisningen. Dagen skaber rum for, at eleverne ikke blot undervises i demokrati, men også deltager i det. Gennem samtaler, kontrasterende synspunkter, dilemmabaseret øvelser, værdilinjer og fælles refleksion styrkes elevernes forståelse for, at demokrati ikke handler om enighed – men om at kunne være uenige med respekt og nysgerrighed. Formålet er at styrke elevernes demokratiske tækning.

LÆRINGSMÅL

Gennem dilemmaøvelser, refleksion og dialog træner eleverne deres evne til at forholde sig kritisk og nuanceret til politiske og demokratiske problemstillinger – både i deres egen hverdag og i en større samfundsmæssig kontekst.

Vidensmål

Eleven har viden om demokrati som styreform.

Eleven har viden om centrale demokratiske værdier og deres betydning for det danske samfund og hverdagsliv.

Færdighedsmål

Eleven kan reflektere over og tage stilling til demokratiske værdier og problemstillinger med afsæt i egne erfaringer og hverdagsliv.

Eleven kan deltage i undersøgende og respektfulde samtaler om demokrati, hvor forskellige synspunkter og perspektiver bringes i spil.

 

PRAKTISK INFORMATION

Antal timer / tidspunkt:  5 timer Kl. 9.00-14.00

Klassetrin: 7.-10. klasse.

Antal elever:  Én klasse.

Sted: Ungdomsskolen / Enghøjhuset.

Sæson: Der udbydes 10 forløb fordelt på hele skoleåret.

 

Ungdomsskolen sørger for: Al undervisning, undervisningsmateriale og en rigtig fed dag i demokratiets tegn.

Din skole sørger for: En lærer/pædagog og at eleverne har madpakker med.

 

Tilmeldingsfrist: Først til mølle.

Tilmelding: Du tilmelder din klasse et ledigt hold, som du finder nedenstående. Når du tilmelder dig, skal informationer om din klasse udfyldes. 

 

Bemærk at det er den lærer, der skal med på dagen vi skal have kontaktoplysninger på. Omkring 14 dage før holdstart modtager du en informationsmail fra os. 

 

Ønsker du at høre mere om forløbet: kontakt projektmedarbejder Anne Kathrine Nygaard Helbo på anhel@hvidovre.dk eller 6191 6817.

 

 
Undervisningssted Hvidovre Ungdomsskole
 
Undervisningssted Hvidovre Ungdomsskole
 
Undervisningssted Hvidovre Ungdomsskole
 
Undervisningssted Hvidovre Ungdomsskole
 
Undervisningssted Hvidovre Ungdomsskole
Apricore logo