Gå til sideindhold

Talenthold

Praktiske informationer om talentholdene

Talentholdene er målrettet fagligt dygtige og motiverede elever, der har lyst til og kan have udbytte af et særligt tilrettelagt og fagligt udfordrende program. Talentholdene er sammensat på tværs af skolerne med 2-3 udvalgte elever fra hver skole.

Undervisningen

Undervisnings-tidspunktet varierer fra hold til hold. Du kan finde mere information under hver holdbeskrivelse. Talentholdene etableres på tværs af skolerne, dækker en bred vifte af faglige områder og er et undervisningstilbud og supplerer den almindelige klasseundervisning.

Undervisningen er hovedsageligt tilrettelagt, så elevens indsats primært knytter sig til de gange, hvor holdet mødes, og så læreprocesserne foregår i forbindelse med selve undervisningen. Der kan dog i begrænset omfang være forberedelser, fx at læse en artikel, løse en opgave eller at forberede en fremlægning.

Talentholdsundervisningen er gratis, og Talentprojektet dækker elevens/holdets transportudgifter, når det foregår udenfor Hvidovre Kommune. Til de fleste aktiviteter skal eleverne selv (gerne ved aftale med andre på holdet) komme til og fra mødestedet, så undervisningstiden kan bruges på undervisning og ikke på transport.

Tilmelding

Tilmelding foregår på ungdomsskolens hjemmeside under fanen Talenthold. Her skal du udfylde kontaktoplysninger. Selv om du tilmelder dig er det ikke sikkert, at du kommer på holdet. Der er begrænsede pladser, og derfor vil der kun blive udvalgt 2-3 elever pr. skole. Det er i sidste ende skolens ledelse, der afgør hvem der kommer på talentholdet.

I uge 41 vil du modtage en e-mail, om du er optaget og mere praktisk information fra de lærere, der står for det pågældende talenthold.

Mødepligt

Er man optaget på et talenthold, er der mødepligt – og man giver naturligvis besked til lærerne ved fx sygdom. Elevens deltagelse på et talenthold forudsætter først og fremmest motivation og faglighed, men også tilstrækkelig modenhed til at kunne håndtere disse vilkår.

Oversigt over hold

Årets talenthold udbydes til elever i forskellige klassetrin. Se holdene nedenfor.

Dansk - metaforer på hjernen: 7.-8. klasse

Filmfortæller: 8.-9. klasse

Matematik: 7.-8. klasse

Robotteknologi: 8.-9. klasse

Science: 8.-9. klasse

STEM: 6.-7. klasse

Tværfagligt: 8. klasse

Dansk - metaforer på hjernen! (Talenthold)
I danskfaget skal vi arbejde med sprog – det vi taler, tænker og skriver i!
Fr. 16:00-20:00, lø. 09:00-17:00, sø. 09:00-17:00
12.11.2021
Filmfortæller (Talenthold)
Drømmer du om at lave dine egne film? Så er dette holdet for dig!
Lø. 10:00-16:00
15.01.2022
Matematik (Talenthold)
På TalentCamp i matematik får du muligheden for at undersøge og fordybe dig i matematikkens kreative og finurlige verden.
Weekendhold
12.11.2021
Robotteknologi (Talenthold)
Robotteknologi er automatiseret, intelligent informationsteknologi.
Science (Talenthold)
Interesserer du dig for jordens klimaforandringer, innovation og bæredygtig mad?
To. 15:00-18:00
14.10.2021
STEM talenthold
Science - Technology - Engineering - Mathematics
To. 15:00-18:00
18.11.2021
Tværfagligt talenthold
Hos Akademiet for Talentfulde Unge har vi blandt andet et samarbejde med vores værtsgymnasier.

Senest opdateret 07.10.2021 11:23 af DFF

Apricore logo